Niels Chr. Geelmuyden
Niels Chr. Geelmuyden Foto: Astrid Hexeberg

Skrivekurs med Geelmuyden (Oslo 23.05.17)

NNH har vært så heldig og fått Norges mest profilerte ordkunstner, skribent og forfatter – Niels Chr. Geelmuyden – til å holde skrivekurs for NNHs medlemmer og andre interesserte.

Dette er en fantastisk mulighet til å bli inspirert, få kunnskap om vårt medielandskap – og ikke minst, få gode råd om hvordan du kan bedre dine evner til å skriva gode tekster om ting du brenner for. Du vil kunne få god nytte av dette når du blant annet utformer din eigen nettside, generell marknadsføring eller vil skrive innlegg til di lokal-/regionsavis.

Kurset passer for alle som ønsker å bli bedre skribenter – det være seg studenter, medarbeidere i organisasjoner/utdanningsinstitusjoner, redaksjoner, terapeuter osv.

Dato:
Tirsdag 23. mai 2017
Kl. 10 – 16

Sted:
Perminalen Hotel, Øvre Slottsgate 2, Oslo. Se kart

Pris:
Kr 1.200,-. For NNH medlemmer: kr. 900,-.
Prisen inkluderer lunsj, kaffe/te-pauser.

Påmelding:
Til NNH-leiar John Petter Lindeland leiar@nnh.no

NB! Det er begrenset plass på kurset.  Nøl derfor ikke med å melde deg på så fort som mulig! Første mann/kvinne til mølla blir prioritert.

Kurset er godkjent som faglig oppdatering for medlemmer i NNH.

Kurset vil ha fokus på

  • Generell innføring i mediekunnskap
  • Om å skrive og være skrivende
  • Hvordan gjøre en tekst levende
  • Hvordan bekjempe klisjeer og dødt språk
  • Om innhold, form og stil
  • Om bakgrunnsarbeid/kildebruk
  • Om å dramatisere, personliggjøre og skape spenning i en tekst
  • Om farer og fallgruver forbundet med å skrive

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, skribent og forfatter. Særlig kjent er han for sine portrettintervjuer – 600 i alt. Han har gitt ut 32 bøker, og gjennom en årrekke vært kåsør i radioen, foredragsholder ved journalistutdanningen og arrangør av egne skrivekurs. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. I de siste årene har han engasjert seg spesielt i hva vi spiser og drikker, og gått grundig inn i alle sider av matvareproduksjonen.

NB! Om det er stor nok interesse, vil det bli arrangert et oppfølgingskurs – der fokuset er mer praktisk rettet. Det blir da også anleding til å sende inn tekst og få denne vurdert på forhånd.