Alternativ behandling på dagsorden under valget i Sverige | Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon


   

 
 

 
Nyheter

 Studietur Bulgaria

 Ny bok om soneterapi

 Skal vi heia på Joralf?

 NRN 2016

 Godkjent refleksologutdanning

 Helsebarometer 2016

 Naturterapeuten 1/2016

 Mine første 60 dager

 Landsmøte 2016

 Dom mot healer

 Verdifull faktainnsamling

 Mer om borreliose

 Behandlerundersøkelse

 Ansiktstydning og diagnose

 Godt nytt år

 Vis alle artikler

 
Aktuelt i media

 
Utdanning

 
Kurs og møter

 
Internasjonalt

 
Etisk råd

 
Høringer

 
Pressemeldinger

 
Forskning

 
Medlemssider

 
Nyhetsbrev


 

18.08.2010
Alternativ behandling på dagsorden under valget i Sverige


[Alternativ.no] Den 19. september skal det svenske folk avgi sin stemme i valget, og partienes syn på alternativ behandling er ett av temaene som vil være med på å avgjøre hvilken stemmeseddel våre naboer i øst slipper ned i valgurnen.


Som i Norge og Danmark er det mange svensker som benytter seg av alternativ behandling, og de er naturligvis opptatt av best mulig tilgang.

Også politikernes interesse for alternativ behandlng er større enn noensinne i Sverige. I likhet med Norge er det i Sverige delte meninger om hvor stor innflytelse alternativ behandling skal få. Mens det ved valget i Norge høsten 2009 var lite fokus på alternativ behandling fra politisk hold, er dette blitt tema under den pågående svenske valgkampen.

FJERNE MOMS
Den svenske Riksdagspolitikeren, Gunnel Wallins (C) bruker selv alternativ behandling og mener at alternativ behandling burde være en del av det skattefinansierte behandlingstilbudet. Hun foreslår også å fjerne moms på alternativ behandling, ifølge Expressen.se. Hun poengterer at det er viktig at utøverne er kompetente og har utdanning i basismedisin.

INTEGRERE I OFFENTLIG HELSEVESEN
Også det svenske Miljøpartiets folkehelsepolitiske talsperson, Gunvor G. Ericson, som selv er utdannet sykepleier, er for alternativ behandling og vil gjerne se en økt dialog mellom den tradisjonelle skolemedisinen og alternativmedisinen.

Til Expressen påpeker hun at hva som betraktes som bra forandrer seg og viser til at man på 50-tallet anså psykoterapi som alternativ behandling. Hun kan også tenke seg å integrere de alternative behandlingene i det offentlige helsevesen. Hun vil ikke at politikere skal bestemme hva som er riktig eller feil, men at det skal være opp til pasienten og legen.

I Sverige har de idag enda strengere krav til hvem man kan behandle enn i Norge. Eksempelvis er det forbudt å behandle barn under åtte år med alternative metoder. Dette er også et forbud bla. Wallin ønsker fjernet og viser til at man i Danmark bruker soneterapi for å hjelpe spedbarn med kolikk.

Les hele arikkelen på alternativ.no
http://www.alternativ.no/art/?id=325


 
OPPDATERT 24.05.2016

English info

 
 
Tlf. 22 33 32 20 Skippergata 9, 0152 Oslo post@nnh.no

Hosting av Hjelseth Computers